Спальники Trimm. Наповнювачі

23 жовтень 2012

Наповнювачі

Hollowfibre 1, 4 або 6 – спіральне волокно з поліестера з 1, 4 або 6 каналами всередині. Повітря, яке затримується в цих каналах, забезпечує прекрасну теплоізоляцію. Завдяки пружній оболонці палітурці і спеціальному покриттю, волокна легко відновлюють свою форму після стискання. Тонкий шар силікону на волокнах фіксує їх взаємне розташування, а також зменшує тертя між ними. Hollowfibre забезпечує ізоляцію навіть при високому рівні вологості, не має поглинаючої здатності, швидко сохне і не викликає алергії. Спальники з цим наповнювачем легше складати, їх можна прати і сушити без обмежень. Наповнювач добре пропускає повітря і не набирає вологу. Hollofibre успішно використовується при виготовленні верхнього одягу і спальних мішків.

Polarguard 3DPolarguard 3D – остання розробка у сфері теплоізоляційних матеріалів для екстремальних умов. Polarguard 3D – трикутні трубчасті волокна, діаметр яких приблизно рівний діаметру мікрофібри, а вага – є напрочуд малою. Волокна зроблені у формі спіралі і оброблені термічним зварюванням в точках перетину. Це результат поєднання кращих характеристик Hollowfibre і мікрофібри, а саме – відмінна піддатливість до стискання, пружність, довговічна теплоізоляція, яка зберігає характеристики спальника навіть після намокання, тривалого і інтенсивного використання, прання. Завдяки мікроскопічним розмірам і щільності, волокна можуть захоплювати стільки молекул повітря, що теплоізоляційні характеристики і м’якість Polarguard 3D цілком можна порівнювати з пуховими наповнювачами. Завдяки своїм технологічним характеристикам, волокна не зношуються, не відокремлюються і не кошлатяться. Крім того вони не протираються навіть після багаторічного використання. Незалежні тестування Polarguard 3D свідчать – що кращою є теплоізоляція, то довговічнішим є виріб.

Down. Наповнювач пухового спальника складається з гусячого пуха і пір’я. Пух забезпечує максимум теплоізоляції і оптимальний рівень тепла. Наповнення пухом/пір’ям виражене в процентному співвідношенні для чіткого визначення і порівняння різних спальників. Приміром, 95/5 це 95% пуха і 5% пір’я. Щільність наповнювача є основним показником його якості і рівня його теплоізоляції. Чим вище цей показник, тим вище міцність, теплоізоляція і загальна якість пуха. Він вимірюється в кубічних дюймах, що визначає кількість пір, які може заповнить унція пуха. Приміром, 95/5 800 куб. дюймів.

Thermolite QualloШтучний наповнювач Thermolite Quallo це сім волокноподібних повітронепроникних каналів, які проходять по усій довжині волокна і забезпечують акумуляцію і збереження тепла тіла. Теплоізоляційні характеристики зберігаються навіть у вологому кліматі. Волокна протиалергічні, сохнуть в три рази швидше  за пух, допускаються до машинного прання і сушки.