Трошки чарів у наших мандрах

5 грудень 2012

Чи є у вас улюблені речі або талісмани, які супроводжують вас у всіх ваших мандрах? Вони можуть бути так само невиразними але функціональними, як чарівний посох мага. Незмінним супутником моїх поїздок став термокухоль. Чому саме він? Тому що гарячий чи холодний, залежно від сезону, напій у кухлі забезпечує смачну насолоду та гарний настрій за будь-яких обставин. Це наче якір, що занурює у море спокою та тепла.

«Навіщо брати з собою термокружку, якщо смачну каву завжди можна купити у кава-машинах, кафе або на автомобільних заправках?» – скажете ви. А що робити прихильникам чаю? Я дуже рідко (взагалі не пам’ятаю такого випадку) зустрічала насправді смачний чай у дорозі. Мій улюблений термокухоль-склянка їздить зі мною навіть у невеликі поїздки, а іноді, й по місту. У ньому щось обов’язково хлюпається: трав’яний відвар, какао з коньяком, імбирний чай з лимоном та ромашкою, надзвичайно ароматні суміші чаїв з медом чи винні напої. Взагалі – все те, що захочеться приготувати вранці, перед тим, як вирушити у дорогу.

Для походу він здається трохи важкуватим. Проте насолода довго зберігати трохи обпікаючий гарячий терпкий напій того варта. На довгій лекції, навіть дуже-дуже цікавій, какао або кава у кухлі допоможе збадьоритися та не втратити нитку оповіді.

У вагоні потягу або електричці ароматна суміш чаїв з вафелькою або бубликом та цікавою книжкою або співрозмовником (та хіба це не одне й те саме?) допоможе згаяти час у дорозі з користю та задоволенням.

І навіть вдома в термокухлі можна заварити безумовно корисний та багатий вітаміном С напій з суміші шипшини, листя чорної смородини та м’яти. Й пити, загорнувшись у ковдру, в осінній похмурий день, коли ще не увімкнули опалення, і вдома, здається, навіть холодніше, ніж надворі.

Кухоль, що вміє зберігати тепло, та люди, які не вміють оберігати теплі відносини. І якщо ми вже почали говорити про магів, то, можливо, ковток зігріваючого напою стане саме той чарівною ниточкою, яка зможе зв’язати двох людей у довгій спільній подорожі з назвою життя?

Анна Шляхова для TopRope.com.ua