Намет Trimm Galaxy II. Великий та зручний “будинок” для кемпінгу

23 травень 2019

Великі кемпінгові намети — не надто популярне спорядження серед наших туристів, але вони безумовно мають свою нішу в сфері активного відпочинку. Яскравим представником таких наметів є Trimm Galaxy II — “десяточка”, розрахована на комфортне проживання від 8 до 12 осіб в умовах кемпінгу, на березі річки, моря чи просто в лісі.

Trimm Galaxy II — друга генерація цього намета, яка прийшла на зміну першій версії в 2016 році. Мені пощастило неодноразово встановлювати і користуватися обома версіями, і єдине, що слід зауважити серед змін в новинці — зміна кольору тканини тенту та вітрових відтяжок. Вцілому ж конструкція залишилася незмінною і представляє собою симетричну напівтрубу з двома спальними відсіками, розрахованими на 5 осіб кожен. З власного досвіду, без відчуття дискомфорту в кожному легко вміщується 6 осіб — простору більш ніж достатньо. Також при потребі таку ж кількість можна розташувати в тамбурі, але за умови, що речей і спорядження там не буде.

Встановлення намету просте. Для цього достатньо навіть двох людей. Щоправда учотирьох це робити зручніше через велику кількість та довжину дуг, які бажано піднімати одночасно щоб не пошкодити їх. В чохол намета вшита спеціальна інструкція зі встановлення, а дуги є різної довжини та промарковані кольором, що дозволяє не переплутати їх і вставити в правильні тунелі в тенті. Вітрові розтяжки зі світловідбивними елементами надійно фіксують центральний купол та бічні арки, завдяки чому намет добре протистоїть поривам вітру, і може використовуватися навіть на узбережжі моря.

Вхід до намету можливий з двох сторін. Двері розташовуються чітко по центру одна навпроти одної, що добре позначається на вентильованості намета — при потребі можна відкрити тамбур з двох сторін і протяги видмуть з тамбура всю вологу, запах туриста і зроблять сон свіжішим. Крім того в комплекті є пара сталевих стійок, які дозволяють зробити невеликий навіс над входом та насолоджуватися краєвидами з намету навіть в дощову погоду. При потребі двері скручуються і фіксуються у верхній частині входу двома затяжками.

Крім великих входів за вентиляцію Trimm Galaxy також відповідають вентиляційні віконця в торцях намета та над входами. Вони продубльовані москітною сіткою. Також москіткою продубльовані половинки дверей в житлові приміщення.

З власного досвіду зауважу, що влітку, в сонячну погоду темний колір намету робить свою справу, і у встановленому на відкритій місцевості Trimm Galaxy перебувати складно. Рятує тільки хороший вітерець та відкриті двері. Втім, завдяки нормальні й вентиляції за вечір все охолоджується досить швидко. Крім того не зайвою буде порада встановлювати намет в затінку. Це ще і продовжить термін служби тканини, яка повільніше псуватиметься від впливу ультрафіолету.

Спальні місця мають розміри 2,20 х 2,60 м — достатньо для комфортного розташування 5 і навіть 6 людей в кожному. при встановленні намета, спальні відділення підстібаються до вже встановленого тенту зсередини.

Якщо немає потреби в обох відсіках — на місці одного цілком можна влаштувати кухню або склад, або облаштувати робоче місце чи наприклад стіл реєстрації учасників перегонів. Загальні розміри намета 7 х 2,6 м. В центральні частині висота тенту близько 2 метрів, тому в тамбурі собі може дозволити випростатися на повний зріст людина зростом приблизно до 190 см.

Тент Trimm Galaxy виготовлений з поліестеру з водостійкістю 3000 мм, чого більш ніж достатньо для середніх широт та умов, в яких взагалі може використовуватися такий намет. Підлога спальних відсіків — ламінований поліетилен, міцний і стійкий до пошкоджень. Каркас намета — армоване скловолокно Durawrap діаметром 9,5 та 11 мм, достатньо надійне та довговічне. В комплекті постачається достатня кількість кілочків, вітрових відтяжок, а також ремкомплект для екстреного ремонту дуги та заклеювання проривів тенту. Намет пакується в зручну сумку, а його загальна вага близька до 15 кг, тому його явно не можна назвати легкохідним і найкращий варіант його транспортування — автомобіль.

Вердикт: Trimm Galaxy II чудово підійде для великих компаній, які полюбляють відпочивати на природі. Також його можна використовувати на спортивних змаганнях, військово-спортивних іграх, таборах та фестивалях. В ньому цілком можна організувати польовий офіс з достатнім простором для десятка осіб. Купити намет можна в магазині Top Rope з безкоштовною доставкою по всій Україні.

Приємного відпочинку!