Lasting KNT: огляд теплих термошкарпеток

14 листопад 2018

Lasting KNT — теплі термошкарпетки серії “After skiing”, створені для використання після активного катання на лижах. Мають мінімум функціональних особливостей, через що мають і доволі невисоку ціну. Теплі та комфортні. Втім, не зважаючи на таку дещо вузьку “спеціалізацію”, зазначену виробником, Lasting KNT цілком можуть використовуватися і як трекінгові шкарпетки в холодну погоду, для повсякденного носіння, простих прогулянок та походів, як термошкарпетки для рибалки.

Lasting KNT 816

KNT — товсті шкарпетки середньої довжини. Зручно сидітимуть як на чоловічій, так і на жіночій нозі. Виготовлені з використанням технології в’язки двошарового плюшу: м’які та теплі, в них нога добре провітрюється, але і не втрачає тепло.

Lasting KNT

Плаский шов не створює дискомфорту для пальців та додатково запобігає натиранням.

Lasting KNT

Шкарпетки не мають вузької резинки, натомість вся гомілкова зона є еластичною та не давитиме, втримуючи шкарпетку на своєму місці. Добре підійдуть в якості “нічних” шкарпеток, коли у зимовому поході ввечері після тривалого переходу хочеться влаштуватися у спальнику та мати на ногах сухі і теплі шкарпетки.

Матеріали термошкарпеток Lasting KNT

Шкарпетки Lasting KNT виготовлені з комбінованої синтетичної нитки, яка складається з чотирьох видів волокон:

  • 53% — BB Acryl
    Акрилова пряжа, розроблена компанію Lasting. Виробник запевняє, що завдяки наявності в складі шкарпеток цього волокна, шкарпетки є теплими і добре захищають ногу від виникнення натертостей.
  • 35% — Siltex
    Поліпропіленове мікроволокно, яке має практично нульову здатність втримувати в своїй структурі вологу. Це робить його ледь не ідеальним для “транспортування” вологи від поверхні шкіри до поверхні шкарпетки. Оскільки переплетення таких волокон не втримують між собою молекули води, в них також формується повітряний прошарок, який стримує тепло.
  • 7% — Polyamide
    Міцне волокно, яке має хорошу стійкість до стирання та розриву. Завдяки наявності структури з поліамідних волокон, шкарпетка довше не протиратиметься та не втрачатиме форму.
  • 5% — Lycra
    Еластичне поліуретанове (PU) волокно, яке дозволяє шкарпетці добре облягати стопу та адаптуватися до її рухів. Навіть декількох відсотків лайкри в складі тканини достатньо, щоб вона мала зручну еластичність.

Lasting KNT

Більше про матеріали в термошкарпетках читайте в статті Матеріали в термобілизні та термошкарпетках.

Шкарпетки Lasting KNT можна назвати відпочинковою моделлю термошкарпеток. Якщо Ви шукаєте теплі функціональні шкарпетки, які працюватимуть в поході під час великих фізичних навантажень, радимо звернути увагу на моделі Lasting TKH, Lasting CMH або Lasting HTV. Втім, часто навіть у зимових походах в нагоді стають не товсті шкарпетки, які добре відводять вологу, забезпечуючи збереження правильного теплового балансу для ніг (вибрати тут).

Також читайте про Особливості вибору та використання термошкарпеток і 5 корисних порад при виборі термошкарпеток.

Lasting Logo

Сашко Омельченко,
TopRope.com.ua