Дитячі скельники для майбутніх чемпіонів!

28 травень 2013

Чи багатьом відомо, що легендарні радянські (багато з яких, до речі, наші співвітчизники) альпіністи та скелелази підкорювали свої вершини в простих гумових калошах?

Але не лякайтеся! Сьогодні, звичайно, немає необхідності взувати калоші, якщо надумав зайнятися скелелазінням. На вибір любителям спорту надано безліч брендів і моделей скельників (скельних туфель): асиметричні і симетричні, агресивні і не дуже, на липучках і шнурках, а так само комбіновані і багато-багато іншого. Однак, серед такого розмаїття навіть дорослій людині складно прийти до згоди, що вже говорити про дитину.

Саме про дитину, адже скелелазіння – це не тільки спорт для дорослих суворих чоловіків і не менше суворих жінок. Цей вид спорту, на щастя, стає все більш популярним серед підростаючого покоління. І, звичайно ж, правильна екіпіровка важлива для них не менше, тому що ледь не третина успіху молодого спортсмена залежить від правильно підібраного взуття.

Отже, що ж таке дитячі скальники? Чим вони відрізняються від скельної взуття для дорослих? Принципових відмінностей, загалом, немає. Головна відмінна риса, за якою можна ідентифікувати скальники для дитини – це їх мініатюрний розмір. Згідно спортивним стандартам такими вважаються 27 – 36-й розміри. До слова, сама я не рідко ношу скальники 36-го розміру. Тому, між нами дівчатами кажучи, скальники 36-го розміру дитячі тільки лише умовно і, найчастіше, відмінно підходять особам жіночої статі.

Однак, повертаючись до молодого покоління, слід зауважити, що не всякі скальники маленьких розмірів підійдуть Вашому майбутньому чемпіону. Особливо, якщо він робить тільки найперші свої кроки по вертикалі.

Для початківців ми б порекомендували брати найбільш прості неагресивні моделі із симетричною колодкою, такі, наприклад, як скальники Wild Climb First Step.

Wild Climb First Step

Wild Climb First Step

Скальники First Step створені спеціально для маленьких і найменших, враховуючи їх нездатність тривалий час терпіти дискомфорт. Для новачків у скелелазінні нагадуємо, що скельники – це досить специфічне взуття, що має дуже мало спільного зі словом “зручність”. Як правило, колодка скельного взуття змодельована так, щоб щільно фіксувати стопу, не дозволяючи їй вільно згинатися. Таке положення дуже зручне в лазінні, оскільки дозволяє спортсменові утримуватися навіть на мікрорельєфі. Тому, вибираючи скальники своєму чаду, не чекайте, що він буде відчувати себе в них, як у кімнатних тапочках, однак про мінімальний комфорт все ж слід подбати. Саме такий мінімальний комфорт здатні забезпечити дитячі скальники Wild Climb, які пошиті з якісної і міцної замші, а так само мають подвійну липучку, що дозволяє швидко управлятися з взуттям (знімати і взувати). Якісна і міцна гума Grimpeur (ILGA, Італія) товщиною 4 мм. витримує значні навантаження викликані тертям, що забезпечує не тільки максимальну стійкість ноги, але так само дозволяє істотно продовжити термін експлуатації скельних туфель.

Як правильно вибирати скельники?

Досвідченому скелелазові, для того що б купити скельники, часом доводиться переміряти не один десяток пар. Це пов’язано, як правило, з індивідуальними вподобаннями спортсменів. Прийнято вважати, що скельники повинні бути як мінімум на розмір менше реального розміру ноги людини. Однак це зовсім не аксіома. Звичайно, Ваша першочергова задача, купити такі дитячі скельники, в яких Вашій дитині буде зручно і добре переміщатися по вертикалі, але слід пам’ятати і про те, що вони не повинні завдавати маляті зайвий дискомфорт (тобто сильно тиснути або трансформувати ступню). І це, мабуть, найголовніше! Скальники Wild Climb First Step рекомендується купувати розмір-в-розмір, або з невеликим запасом в “плюс” – дитяча ніжка росте дуже швидко.

У нашому магазині Ви можете придбати чудові маленькі скельники Wild Climb First Step для свого маленького спортсмена і спостерігати за дедалі вищими успіхами юного скелелаза!

Таня, TopRope.com.ua